“A LA RECERCA DE L’ART PERDUT”

SINOPSI:

L’Helena ha aconseguit reunir les millors obres d’art de la història. Fa un any que prepara l’exposició i avui és el gran dia. Tot està a punt quan, a l’últim moment, uns “influencers” de xarxes socials, amb un challenge, fan que totes les obres siguin destruïdes. Quina gran pèrdua per la humanitat!

Pugem junts a una màquina del temps i fem un viatge per recuperar les obres d’art. Coneixerem artistes prehistòrics, escultors barbuts, princeses presumides, inventors hiperactius, pintors creguts… i algunes altres sorpreses que de ben segur faran riure també als més grans. Un viatge delirant que ens farà reflexionar i, potser, respondrà a la gran pregunta: per a què serveix l’art?

L’ESPECTACLE:

El projecte rau en la necessitat d’explicar la història de l’art als infants. Som conscients que té la capacitat de canviar la forma com els infants veuen el món i el que hi ha en ell, fent-los més sensibles al punt de vista dels altres. A través de la història de l’art els infants poden comprendre i valorar elements significatius del patrimoni artístic proper i d’arreu.

“A LA RECERCA DE L’ART PERDUT” és un aventura, un viatge per la història de l’art, on a través de diferents èpoques de la nostra història, coneixerem grans artistes i les seves obres, des de la Prehistòria fins a l’Art més Contemporani, passant per l’Imperi Romà, l’Edat Mitjana, el Renaixement, l’Impressionisme i el Cubisme. Els nostres protagonistes viatjaran a través del temps, a la recerca d’obres originals i ben conegudes per l’espectador, en un clar homenatge als artistes que les van crear, artistes com Leonardo Da Vinci, Van Gogh, Picasso, Frida Kahlo…

Tot plegat, servit amb cançons originals i amb molt bon humor, per tal que petits i grans passin una molt bona estona viatjant i coneixent les grans obres de la història de l’art….Què més es pot demanar?

VALORS PEDAGÒGICS:

L’ART I CULTURA: amb l’obra podrem fer una repassada per les obres més emblemàtiques de la tradició artística d’Europa al llarg de la història.

L’Art ens ensenya:

 • A ser flexibles amb nosaltres mateixos i amb els altres.
 • Que els problemes poden tenir més d’una solució, múltiples perspectives.
 • Que cal deixar-se sorprendre, perseguir la sorpresa.
 • Que els límits del nostre llenguatge no son els límits del nostre pensament.

LA COL·LABORACIÓ – TREBALL EN EQUIP: Seguint les aventures dels nostres protagonistes podrem veure com cadascú ofereix les seves habilitats per a la consecució de l’objectiu final, els protagonistes han de col·laborar entre ells per tal d’aconseguir recuperar totes les obres de l’exposició.

IMAGINACIÓ i CREATIVITAT: La història farà volar la imaginació i la creativitat com a eines fonamentals de l’art.

OBRIR-SE AL MÓN I AL CONEIXEMENT: Viatjar farà descobrir diferents països i cultures, obrint-se al món i apropant-se al coneixement.

L’HUMOR: En aquesta obra la diversió és la porta al coneixement. Tota l’obra està farcida de moments d’humor que fan que els alumnes estiguin atents i interessats i vagin seguint el recorregut per la història de l’art amb la màxima implicació.

MÚSICA: Estem convençuts que el format de musical, serà en vehicle perfecte per apropar l’art als alumnes.

LES DONES A L’ART: Les dones i la seva participació en el món de l’art han estat invisibilitzades, com en tantes altres disciplines, al llarg de la història. En aquesta obra podrem conèixer algunes de les aportacions de dones artistes, com Frida Kahlo, i a més, molts estudis afirmen que les pintures rupestres varen ser pintades en la seva majoria per dones.

 

RESERVAR
Dossier pedagògic

 FITXA ARTÍSTICA:

 • Text de Xavi Morató i Sílvia Navarro
 • Adaptació de Benjamí Conesa i Joan Sáez
 • Direcció de Benjamí Conesa
 • Música original de Gerard Sesé

REPARTIMENT:

(En curs)

EQUIP TÈCNIC:

 • DIRECCIÓ: Benjamí Conesa
 • MÚSICA I PRODUCCIÓ MUSICAL ORIGINAL: Gerard Sesé
 • PRODUCCIÓ MUSICAL: Gerard Sesé
 • COREOGRAFIA: Mireia Coma
 • ESCENOGRAFÍA I VESTUARI: Jordi Bulbena
 • IL·LUMINACIÓ: Dani Gener

-Companyia “Increïble produccions”

-Idioma: Català | Durada: 65 min. Aprox.

-Gènere de l’espectacle: Teatre musical