“LA GALLINA DELS OUS D’OR”

SINOPSI:

De matinada, en un galliner , hi arriba un pingüí que ha vingut del Pol Sud per a intentar descobrir perquè la seva casa de gel ha començat a fondre’s sense motiu aparent. Els animals del galliner, sembla que ja en saben la resposta: és cosa dels humans. I a tall d’exemple, li expliquen al pingüí l’antiga faula d’una gallina que ponia pels seus amos un ou d’or cada dia. I de com l’avaricia per tenir més i més riquesa va dur als amos a obrir la gallina per treure-li de dins la màquina que fabricava els ous. Però a dins, no hi tenia cap màquina. Era com totes les gallines. I es van quedar sense ous i sense gallina….

Però … Què hi té a veure la faula amb el problema del pingüí? Doncs que la terra és la nostra gallina dels ous d’or, la de tothom, doncs ella ens ho dóna tot. I això vol dir que la casa del Pingüí també desapareixerà? Per sort aquest final és a les nostres mans. Només cal cuidar la Terra entre tots per no fer-la malbé. Un espectacle pensat per divertir i fer pensar.

L’ESPECTACLE:

Les faules són narracions breus, protagonitzades generalment per animals, que tenen la finalitat de donar un ensenyament o servir d’advertència. De sempre, les faules s’han emprat per educar i fer entendre de manera senzilla i enjogassada conceptes morals difícils d’explicar. Avui dia encara no han perdut la seva càrrega social i humana, ni han deixat de ser una fotografia, una breu instantània irònica, del món on vivim. Aquesta faula ens serveix ara, passat pel filtre creatiu de la Companyia La Trepa, per parlar d’una manera esbojarrada i divertida de la riquesa que suposa per a tots nosaltres la terra on vivim.

Espectacle finalista als Premios Max de Teatro  2007.

VALORS PEDAGÒGICS:

LA CONSCIÈNCIA AMBIENTAL: Cada cop més, les generacions que pugen d’arreu del món estan més conscienciades del fet que el seu futur va lligat a la preservació de la Natura que, fins ara, ens hem dedicat a malmetre sense cap mena d’escrúpol. Ens sembla important que des de ben petits i a través d’una faula amable amb un final sorprenent, prenguin atenció del medi que els envolta i de com podem ajudar a la seva preservació.

ACCIÓ CLIMÀTICA: Aquest espectacle vol ajudar als infants a reflexionar sobre aquest tema, posant sobre l’escenari de manera entenedora i divertida, els dos problemes principals que han activat el Moviment de “La Marxa per les Nostres vides” i els “fridays for future”: la destrucció dels hàbitats naturals, que fa perillar la supervivència de moltes espècies animals i vegetals i, per tant, la del nostre planeta i l’insadollable afany d’obtenir riquesa immediata que porta a l’ésser humà a destruir la font que li proporciona aquesta riquesa.

La terra és la nostra font de riquesa. No podem esgotar els seus recursos.

RESERVAR
Dossier pedagògic

Preu Entrada: 7€ per alumne

Versió de Macià G. Olivella

Música original de Farran González

Actors: (per ordre alfabètic)

Mariona Campos

Olga Fañanàs

Marc Miramunt

Esther Pérez-Ferrer

(Resta repartiment en curs)

Disseny vestuari i escenografia : Jose Carrasco

Coreografies : Esther Pérez

Disseny Il·luminació i so : Francesc Campos

Producció :Jove Teatre Regina

Direcció : Maria Agustina Solé

————————————–

Companyia La Trepa.

Una producció de Jove Teatre S.L

Idioma: Català | Durada: 60 min aprox

Gènere de l’espectacle: Teatre amb cançons.