“EL CONTE DE NADAL”

Argument

El senyor Scrooge és un vell avar, de caràcter estrany, que no suporta l’alegria de les Festes Nadalenques. Amb ell treballa en Bob Cratchit , un bon home, que s’estima entranyablement la seva família, sobretot el seu fill Tim, que està molt malalt. L’ Scrooge, que no té cap mena de sentiment, rebutja fins i tot al seu nebot Fred. Però aquest any les coses canviaran una mica, doncs se li apareixeran un seguit de fantasmes : el del seu antic soci Jacob Marley i els esperits dels Nadals Passats, Presents i Futurs, que el faran canviar d’opinió, al mostrar-li tot el que passarà si segueix sent una persona egoista.

Mogut per les seves preocupacions socials, Dickens va crear un conte inoblidable. El relat, breu, tendre i emotiu, reflecteix els treballs i els dolors de cada dia, però també els desigs més nobles de bondat i solidaritat, que es revifen a l’entorn del Nadal, que es renoven amb la commemoració  del naixement de Jesús, una festa que cal que tots assaborim.

L’espectacle

Un clàssic de la literatura universal que reivindica, juntament amb la part lúdica i familiar del Nadal, el seu esperit solidari i humà.

Aquesta  temporada  presentem de nou  EL CONTE DE NADAL, En aquest muntatge,  La Trepa va assumir el repte de de portar a l’escenari el clàssic de Dickens amb professionalitat , dignitat i qualitat, i l’ acollida per part del públic en les passades temporades sembla demostrar que ho hem aconseguit. És un espectacle àgil, tendre, divertit a vegades, sensible i fidel a l’esperit de l’original, que ens aporta una bona dosi de reflexió , barrejada amb entreteniment, molt adequat per  aquestes dates.

Valors pedagògics

CANVI DE LES PERSONES: l’espectacle ens parla de com les persones poden canviar i que, moltes vegades, si ens ho proposem, podem ser millors, més bones persones, i ajudar als altres per ajudar-nos a nosaltres mateixos.

SEGONES OPORTUNITATS: el protagonista té l’oportunitat de canviar el futur, tant el seu com el dels altres. El futur és a les nostres mans i podem donar-nos una segona oportunitat a la vida, tot dependrà del camí que es vulgui seguir.

EMPATIA: aquest és un valor fonamental entre les persones. En aquesta història el Sr. Scrooge acaba posant-se en el lloc dels altres i se n’adona del patiment que està causant en negar allò que pot donar. Hem d’aprendre a mirar a les altres persones i a entendre els seus problemes  així com a entendre el significat de la paraula amor i reflexionar sobre les nostres actituds en aquesta vida.

SOLIDARITAT: la vida no és igual per a tothom i hi ha gent que viu en condicions difícils i aquesta història parla de la importància de la solidaritat entre els homes i les dones del món i sobre la relació entre els diners i la felicitat.

 

RESERVAR
Dossier pedagògic

 FITXA ARTÍSTICA:

 • Sobre la novel·la de Charles Dickens
 • Versió d’Alícia Serrat i Macià G. Olivella
 • Música original de Ferran Gonzàlez
 • Direcció de Maria Agustina Solé

REPARTIMENT:

(En curs)

EQUIP TÈCNIC:

 • DIRECCIÓ: Maria Agustina Solé
 • COMPOSICIÓ i DIRECCIÓ MUSICAL: Ferran Gonzàlez
 • COREOGRAFIES: Esther Pérez-Ferrer
 • DISSENY ESCENOGRAFIA I VESTUARI: Jose Carrasco
 • CONFECCIÓ VESTUARI: Them
 • CONSTRUCCIÓ ESCENOGRAFIA: Tero Guzmán
 • DISSENY IL·LUMINACIÓ I SO: Francesc Campos
 • IL·LUSTRACIÓ CARTELL: Ferran Pujol
 • DISSENY GRÀFIC: Mariona Campos

-Companyia “La Trepa”

-Producció de Jove Teatre S.L

-Idioma: Català | Durada: 80 min. Aprox.

-Gènere de l’espectacle: Teatre musical