“TOM SAWYER, DETECTIU”

SINOPSI:

Tom Sawyer s’acaba de comprar per correu un kit de detectiu i ja té ganes d’estrenar-lo. Rep una invitació de la tieta Sally perquè ell i el Huckleberry Finn vagin a passar uns quants dies a casa seva. Sembla que l’oncle Silas està passant per un mal moment i potser la presència dels dos amics l’ajudi…Al vapor que els porta Mississippí avall, coneixen a Jake Dunlap, que fuig d’uns facinerosos que li volen robar uns diamants de dubtosa procedència. Tom i Huck ajuden Jake a burlar els seus perseguidors, però no aconsegueixen evitar que finalment aquests l’enxampin.

Mentrestant al poble ha desaparegut en Júpiter Dunlap, germà de Jake que treballa a la granja de l’oncle Silas. Júpiter apareixerà mort i totes les proves apuntaran que l’ha assassinat el propi oncle Silas… Tom i Huck comencen a lligar caps i a investigar per a poder demostrar la innocència del seu tiet, descobrint on són els diamants i desemmascant els autèntics assassins.

El kit de detectiu de Tom els traurà dels múltiples entrebancs que s’aniran trobant durant la investigació, i finalment, en un judici on es pretenia acusar formalment d’assassinat a l’oncle Silas, Tom podrà explicar tota la veritat.

L’ESPECTACLE:

La literatura no estrictament teatral ens proporciona protagonistes amb una personalitat i transcendència que traspassa els fulls de la novel·la i troben un camí fàcil de projecció en el món del cinema i el teatre. La Cia. Lazzigags han triat una novel·la que l’autor va escriure, quan els seus dos herois ja eren sobradament coneguts. L’obra de Twain és de punt de partida, per explicar la seva història, filtrada per la mirada creativa i musical de la companyia ( tal com ja han fet amb d’altres muntatges com Pippi Langstrump o Sherlock Holmes) on hi combinem situacions o personatges d’altres aventures, tot lligat amb el format de teatre musical.

VALORS PEDAGÒGICS:

Una desaparició inesperada, un assassinat misteriós i un robatori de diamants constituiran els ingredients bàsics d’aquest còctel intrigant que ens relatarà Huckleberry Finn, el braç dret de Tom Sawyer, on es posaran en valor les capacitats detectivesques dels protagonistes, jugant amb l’observació, la deducció i la intel·ligència, amb una lògica fora de l’abast de molts adults.

Per altra banda creiem que donar a conèixer els personatges emblemàtics de Mark Twain en una de les seves celebrades aventures, i donar a conèixer  el gènere de teatre i novel·les de detectius, molt assequible entre els joves, pot ser un bon complement per esperonar-los a la lectura.

També Destaquem en l’espectacle  valors com l’amistat i la justícia i la lluita per esbrinar la veritat sempre , per poder exercir el nostre dret a ser crítics .

RESERVAR
Dossier pedagògic

Preu Entrada: 8€ per alumne

Repartiment

Tom Sawyer: POL SANUY / ALEIX MARIA

Huckleberry Finn: FERRAN RULL

Oncle Silas, Facinerós 1, Brace, Advocat: MIQUEL AGELL

Carter, Jake Dunlap, Júpiter Dunlap, Jutge: XAVI DUCH

Tieta Polly i Sally, Facinerós 2, Xèrif, Fiscal: GEORGINA LLAURADÓ

Dramatúrgia i Direcció: MIQUEL AGELL

Música i direcció musical: MARC SAMBOLA

Lletra:  LÍDIA LINUESA

Coreografia: ESTER BARTOMEU

Escenografia: ELOI LINUESA

Il·luminació:  ROGER BLASCO

So: GERALD GIMENO, BRAIS SAINZ

Disseny de vestuari i confecció: LEO QUINTANA

Disseny gràfic:  ROBERT GARCIA

Regidoria: OMAR BAÑÓN

Caracterització: TONI SANTOS

Disseny gràfic: ROBERT GARCIA

Fotos: JÚLIA CORTINA, PERE RAMON

Ajudant de direcció: OMAR BAÑÓN

Coach cor infantil: RAQUEL LÓPEZ

————————————–

Companyia Lazzigags.

Idioma: Català | Durada: 70 min aprox

Gènere de l’espectacle: Teatre Musical.