“RÍNXOLS D’OR I ELS TRES OSSOS”

SINOPSI:

La Rínxols d’or, una nena bastant trapella i curiosa, s’endinsa al bosc desobeïnt els pares i quan se n’adona de l’hora ja és tard, té gana i està molt cansada. Així que no dubtarà a trucar a la porta d’una caseta que troba en una clariana. Quan vegi que la porta està oberta i que dins fa una olor irresistible a menjar, s’hi llençarà de cap sense pensar-s’ho. Quan els tres ossos tornen a casa seva es troben tot ben desendreçat i una nena amb el cabell daurat com l’or dormint com un liró. Serà ella la que ha entrat sense permís, s’ha menjat el seu berenar i els ha deixat la caseta potes enlaire?

L’ESPECTACLE:

Nou any i nou espectacle! Per aquest 2025, la companyia La Trepa estrena el que serà el seu muntatge número 66 en els seus 46 anys d’història, i revisita un dels grans contes clàssics per transformar-lo en una història actual plena de música i diversió per parlar-nos de la diversitat, les emocions, aprendre a respectar i compartir (tot amb un llenguatge entendor i proper) i sobretot per a fer gaudir a tota a petits ( i grans també!).

VALORS PEDAGÒGICS:

APRENDRE CONCEPTES BÀSICS: A partir del tradicional conte de La Rínxols d’or els més petits podran aprendre conceptes molt bàsics dels números, diferències de mida, colors i textures.

HÀBITS BÀSICS: Pels més petits parlarem, alhora, d’hàbits bàsics com l’hora de dormir, l’hora del bany les hores dels àpats.

RESPECTE PER LES COSES DELS ALTRES: També podran treballar valors com el respecte per les coses dels altres, ja que, com la Rínxols aprendrà, hem de respectar el que no és nostre.

IMPORTÀNCIA DE COMPARTIR: Alhora parlarem de la importància de compartir, ja que les ossos entenen que la Rínxols, s’ha trobat sola al bosc i tenia gana i ells haurien volgut ajudar-la.

RESPECTE A LA DIVERSITAT: També posarem en valor el respecte a la diversitat. Els tres ossos mai han parlat amb una nena humana, els fa certa por ja que han sentit coses dolentes dels humans. S’entendran i podran ser amics?

GESTIÓ D’EMOCIONS: Volem destacar també el tractament de la gestió d’emocions. Com es prendrà cadascun dels ossos el fet de que la Rínxols se’ls hagi menjat el berenar, els hagi agafat les coses i els hagi desfet el llit?

 

 

RESERVAR
Dossier pedagògic

FITXA ARTÍSTICA:

  • Guió i autoria de Sílvia Navarro Perramon
  • Música original d’Ernest Fuster

REPARTIMENT:

(En curs)

EQUIP TÈCNIC:

  • TEXT I DIRECCIÓ: Sílvia Navarro Perramon
  • MÚSICA I DIRECCIÓ MUSICAL: Ernest Fuster

-Companyia “La Trepa”

-Producció de Jove Teatre Regina

-Idioma: Català | Durada: 60 min. Aprox.

-Gènere de l’espectacle: Teatre musical