“LA REBEL·LIÓ”

SINOPSI:

La Rebel·lió parla de l’inconformisme d’un col·lectiu que troba injustes les normes instaurades fins aleshores: se senten infravalorats i volen canviar el món. Per aconseguir-ho només veuen una sortida: rebel·lar-se contra aquell que consideren l’opressor sota el lema “TOTS SOM IGUALS”

De seguida, l’Eskiler, aquell que és considerat com el més llest per la resta s’apuntala com a líder del grup i tothom el segueix amb fe cega. Mica en mica, però, el lema en el que creuen i pel que han lluitat, es veurà arrodonit amb un nou final: “TOTS SOM IGUALS… PERÒ ALGUNS MÉS QUE D’ALTRES.

Arriba el moment de decidir: Ets dels que vol canviar el món o dels que deixa que el món el canviï?

L’ESPECTACLE:

L’espectacle nasqué entre el setembre del 2017 i el febrer del 2018, a través d’un intens treball de recerca i de trobades amb joves, pares i mares, professors i pedagogs per a esbrinar quin podia ser el nostre nou pas alhora de crear teatre per a adolescents. I així nasqué “La Rebel·lió”, a través d’un text inspirat en l’estructura base de l’obra original de George Orwell “ANIMAL FARM” però reversionant els personatges, les situacions (inclús totes les possibles adaptacions teatrals que s’hagin pogut fer del text) i deixant el missatge nuu en la seva essència i ubicant-lo en un nou imaginari. Un nou escenari. Uns personatges diferents però fàcilment reconeixibles.

“LA REBEL·LIÓ”. és un text que pretén remoure la consciència social i fer que t’aixequis de la cadira. De la cadira del teatre i de la cadira del conformisme

VALORS PEDAGÒGICS:

Les claus del missatge pedagògic de l’espectacle son les següents:

ELS IDEALS: i de com aquests poden esdevenir poderosos. Perquè ser o pensar diferents de la resta no ens fa ser estranys, ens fa únics. Conseqüència d’això parlem del reconeixement d’un mateix com a individu amb drets i deures i com aquest s’inclou dins d’un col·lectiu.

LA CONVIVÈNCIA I EL TREBALL COOPERATIU: De com podem complementar-nos amb aquell que tenim a la vora, oferint-li allò que li manca i viceversa. En definitiva de com es crea una comunitat solidària envers els individus que la conformen

CONCEPTES ENFRONTATS: com l’amistat envers la traïció.  L’egoisme i l’ambició i del poder del coneixement versus la cultura com a arma que ens defensa.

ELS TOTALITARISMES: Una de les coses que més ens va atraure de la novel·la de George Orwell va ser l’alegoria als règims totalitaris de les seves pàgines (ja que l’obra és una sàtira del règim stalinista) ja que ens podia donar molt de joc per a fer del nostre espectacle una eina pedagògica als mestres per a introduir i fer partícip la matèria d’història en la sortida escolar,

Un altre dels puntals bàsics de l’espectacle son les pors i els dubtes conseqüència del pas del temps.

RESERVAR
Dossier pedagògic

Preu Entrada: 8€ per alumne

TEXT I DIRECCIÓ:  GERARD NICASI

INTÈRPRETS:

MARC MIRAMUNT

MARIONA CAMPOS

OLGA FAÑANÁS

GERARD FLORES

Resta repartiment en curs

EQUIP TÈCNIC

VESTUARI I ESPAI ESCÈNIC: LEO QUINTANA

CONFECCIÓ VESTUARI I ESCENOGRAFIA: D’UN COP D’ULL

COREOGRAFIA I MOVIMENT: CRISTINA DOTRAS

COMPOSICIÓ MUSICAL: MARC MIRAMUNT

DIRECCIÓ MUSICAL: OLGA FAÑANÁS

DISSENY LLUM I SO: FRANCESC CAMPOS

IL·LUSTRACIÓ I DISSENY GRÀFIC: EDUARD FORTUNY

FOTOGRAFIA: AITOR RODERO

PRODUCCIÓ: M. AGUSTINA SOLÉ

————————————–

Companyia La Trepa.

Una producció de Jove Teatre S.L

Idioma: Català | Durada: 75 min aprox

Gènere de l’espectacle: Teatre contemporani musical.