“MARE TERRA”

SINOPSI:

El Bernat té sis anys i una pila de preguntes sense resposta: “D’on van sortir la lluna, el sol, les estrelles i el planeta Terra?”; “Com és que tots els dinosaures es van morir?”, “Abans de ser a la panxa de la mare, on era jo?”.

Una nit, quan s’acaba d’adormir, uns personatges molt estranys entren a la seva habitació, hi construeixen una carpa de circ i es preparen per explicar-li, a través de diferents números, l’origen de la vida al planeta Terra, des de la gran explosió del Big Bang fins a l’aparició de l’ésser humà.

L’ESPECTACLE:

“Mare Terra” és un espectacle que explica, a través del llenguatge dels objectes i els titelles, l’origen de la vida i l’evolució del nostre planeta, de les plantes i animals que hi viuen, i de la nostra espècie.

Inspirat en les preguntes i la curiositat dels fills dels integrants de la companyia sobre la naturalesa, i buscant respostes en els llibres de Charles Darwin, Richard Dawkins i Richard Feynman van trobar la idea perfecta d’ajuntar ciencia i art en un espectacle. Prenent com a punt de partida l’explosió del Big bang, passant per l’extinció dels dinosaures, i acabant amb l’embaràs d’una homo sàpiens dels nostres dies, “Mare Terra” fa un repàs cronològic per la fascinant història del planeta Terra.

Un espectacle delicat, una delícia pels sentits amb una posada en escena sorprenent i imaginativa que desperta la curiositat a infants i adults

VALORS PEDAGÒGICS:

APROPAR LA CIÈNCIA: ( l’aparició de la vida a la terra, la teoria de l’evolució de les espècies etc) als i les alumnes amb un llenguatge proper, visual i molt teatral per a poder treballar amb profunditat després a classe, tots els temes els quals l’espectacle en fa pinzellades.

LA POR: Parlem de la por a allò desconegut i com aquesta, tenint les eines i el coneixement correctes pot desaparèixer. De la mateixa manera treballen els científics enfrontant-se a les preguntes que no saben respondre.

LA VIDA I LA MORT: Per a que la vida tal com la coneixem avui dia s’hagi produït, hi ha hagut pel camí molts “assajos i errors” de la pròpia natura. Moltes morts han dut la vida, com es genera una nova vida des del no res i que i la nostra vida malauradament no és infinita. Explicar aquests conceptes als infants des de la objectivitat i la serenor.

L’EVOLUCIÓ HUMANA: Com de tots els animals sorgits a la terra, l’ésser humà destaca per sobre els altres pel seu domini de la natura i el desenvolupament de dos trets diferencials: l’empatia i la compassió.

EL CANVI CLIMÀTIC: com aquest poder de l’home sobre la natura està desgavellant l’equilibri natural del nostre planeta i què podem fer ajudar a combatre’l.

RESERVAR
Dossier pedagògic

Preu Entrada: 7€ per alumne

Direcció escènica i dramatúrgia: Marc Hervàs

Ajudant de direcció: Júlia Brescó

Intèrprets: Clara Dalmau i Jordi Hervàs

Veu del Bernat: Laura Hervàs

Titelles, objectes i vestuari: Martí Doy

Escenografia: Anna Alcubierre

Il·luminació: Nick Hersh

————————————–

Companyia Príncep Totilau.

Idioma: Català | Durada: 55 min aprox

Gènere de l’espectacle: Teatre d’objectes.