“EL MALALT IMAGINARI”

SINOPSI:

L’Argan és un  home ric, que creu tenir totes les malalties del món. És un malalt imaginari que es passa la vida pendent dels metges i dels farmacèutics . Belina, la seva segona esposa, és una dona ambiciosa que espera que es mori els seu marit per quedar-se amb tots els diners. Per això vol enviar la filla d’ Argan a un convent. Però el pare vol casar la seva filla amb un metge, en Tomàs Diafoirus, per assegurar-se una assistència permanent. I Angèlica, la filla, es vol casar, però no pas amb  el metge escollit pel seu pare, sinó amb el xicot del que està enamorada, en Cleante. Tot plegat és un embolic que desfarà una criada tafanera, la Toneta, disposada a inventar-se tota mena de tripijocs per tal d’afavorir els enamorats.

L’ESPECTACLE:

“El Malalt Imaginari “ és una d’aquelles comèdies que sempre fan bo de representar, de veure i, sobretot, de gaudir. El mecanisme teatral que ens proposa Molière, actor al capdavall, basat en el joc sempre alegre i dinàmic de la comèdia de l’art, fa que aquesta peça es mantingui viva, fresca, com acabada d’escriure. Només cal fer uns petits retocs en el llenguatge i alleugerir algunes escenes , per tal d’apropar-nos una mica al jove espectador, i tot l’engranatge teatral d’entrades i sortides, personatges estrafolaris, embolics i tripijocs ens arrossega sense adonar-nos. I per acabar d’adobar-ho , introduïm, ep! a l’original ja n’ hi ha, uns quants números musicals que acaben de fer encara més plaent la degustació d’aquest plat tan clàssic de la cuina teatral. Aquesta és una bona ocasió per apropar el teatre de sempre als nostres nois i noies.

VALORS PEDAGÒGICS:

L’espectacle de Molière traspua temes tant interessants per a tractar a classe com el dret a prendre les pròpies decisions, el paper de la dona i els seus drets en el S.XVII, La corrupció personal per causa dels diners.

RESERVAR
Dossier pedagògic

Preu Entrada: 8€ per alumne

Versió de Macià G. Olivella

Música original de Farran González

Actors: (per ordre alfabètic)

Mariona Campos

Olga Fañanàs

Marc Miramunt

Esther Pérez-Ferrer

(Resta repartiment en curs)

Disseny Il·luminació i so : Francesc Campos

Direcció : Maria Agustina Solé

————————————–

Companyia La Trepa.

Una producció de Jove Teatre S.L

Idioma: Català | Durada: 75 min aprox

Gènere de l’espectacle: Teatre clàssic amb cançons.