“EL LLIBRE DE LA SELVA”

SINOPSI:

Un infant, que  fuig  de l’atac del tigre Shere-khan, va a caure al cau dels llops, que l’adopten com a fill propi, sota la protecció de la pantera Bagheera i d’Akela , líder del Consell de la Roca.  El nen , a qui anomenen Mowgli ,“la granota”, perquè no té pèl, creix aprenent a respectar les lleis del Poble Lliure de la selva. Durant aquest temps és ensinistrat per Baloo, un ós  amb qui viu nombroses aventures que li fan entendre el valor de les lleis, de l’amistat i del treball en equip. Però a mesura que creix, les diferències entre Mowgli i els llops es fan més evidents i es veu obligat a anar a viure al poble dels humans. Però abans caldrà que resolgui el seu enfrontament amb Shere-Khan,  tasca en la que tindrà l’ajut d’Akela i del Germà Gris ( llop germà de Mowgli ).

L’ESPECTACLE:

La nostra adaptació de “El llibre de la selva” s’apropa a l’original de Kipling i s’allunya de la versió de Disney, per tant és molt més fidel a l’original. Les situacions i el conflicte són reflex directe del que es narra en el llibre : el procés d’aprenentatge i maduració d’un nen. Evidentment, seguint amb l’estil característic de la Companyia, n’hem fet un musical, amb músiques d’en Ferran González, col·laborador habitual de la casa. Tots podrem gaudir amb les aventures d’en Mowgli, la Bagheera i del Baloo , tremolar davant el feréstec Shere-Khan, deixar-nos hipnotitzar per Kaa, la serp pitó, o entendrir-nos amb Messua, la mare que retroba el fill perdut a la selva.

VALORS PEDAGÒGICS:

VALOR DE L’AMISTAT: un dels valors més significatius que trobem és la fidelitat a l’amistat i  la bonica relació entre Mowgli, Baloo i la pantera Bagheera la qual ens ofereix una visió d’un món divers.

IMPORTÀNCIA DE LA FAMILIA: aquesta història posa en relleu la importància de la família, que és quelcom més que la sang. Els llops saben que Mowgli és humà i l’adopten com a un membre més de la manada i Raksha el cria amb tendresa, amor i valors.

RESPECTE A LA NATURA: la Selva representa la natura i totes les riqueses que ens ofereix. S’ha de valorar el medi ambient a on vivim, els animals, plantes i tot allò que fa possible la vida al nostre planeta.

RELACIONS DIVERSES: els animals que viuen a la Selva tenen la capacitat de pensar, de parlar i de comunicar-se entre ells. Cada un expressa una qualitat i tots junts formen una societat regida per la Llei de la Selva, que ells mateixos s’han donat i respecten. El món de la Selva ens ofereix una visió d’un món divers, que volem palesar il·lustrant-lo amb diferents modismes de la nostra parla, dotant així a cada animal d’una forma d’expressar-se pròpia i representativa. Aquest espectacle parla de la societat, de les relacions humanes, del valor de l’individu i de l’esforç de cada un dintre del grup, treballant tots junts per arribar a assolir fites comunes.

PES DE LA RANCÚNIA: Shere Khan representa la càrrega negativa que suposa la rancúnia. Ell vol matar a Mowgli pel fet que és humà i no es capaç d’entendre que perquè un humà l’hagi fet mal no significa que la resta ho vagi a fer.

 

RESERVAR
Dossier pedagògic
 • Sobre el relat de Rudyard Kipling
 • Adaptació i lletra de les cançons de Macià G. Olivella
 • Música original de Ferran Gonzàlez

REPARTIMENT:

(En curs)

EQUIP TÈCNIC:

 • DIRECCIÓ: Gerard Nicasi
 • COMPOSICIÓ MUSICAL: Ferran Gonzàlez
 • DIRECCIÓ MUSICAL: Olga Fañanàs
 • COREOGRAFIES: Esther Pérez-Ferrer
 • DISSENY ESCENOGRAFIA I VESTUARI: Lleo Quintana
 • CONSTRUCCIÓ ESCENOGRAFIA: Tero Guzmán-La forja de Vallès
 • DISSENY IL·LUMINACIÓ I SO: Francesc Campos
 • IL·LUSTRACIÓ/DISSENY GRÀFIC: Marta Gascón i Eduard Fortuny

-Companyia “La Trepa”

-Producció de Jove Teatre S.L

-Idioma: Català | Durada: 65 min. Aprox.

-Gènere de l’espectacle: Teatre musical